Eerstelijns support medewerker

Wie zijn wij?

Accensys is een dynamisch bedrijf dat bestaat uit twee units;
Accensys Business Solutions
Accensys Software Development

Accensys Business Solutions is gespecialiseerd in de implementatie en beheer van ICT infrastructuren en telefonie en bij Accensys Software Development worden maatwerk softwareapplicaties ontwikkeld en beheerd.

Door de kennis van zowel netwerk infrastructuren als databasemanagement en software ontwikkeling bieden de juiste expertise op het gebied van cloud diensten. Wij zijn een innovatief bedrijf die de rest van de markt graag een stapje voor is!

Hoe werken wij?

Bij Accensys werk je in een informele sfeer met collega's samen op een afdeling; de onderlinge sfeer is hierbij van groot belang. Hoewel wij ons profileren als een jong en dynamisch bedrijf is leeftijd niet zo belangrijk maar wel de persoon op zich. Wij investeren veel in opleiding van onze medewerkers om tot het gewenste niveau te kunnen groeien. Daartegenover zorgt onze feestcommissie voor voldoende momenten van ontspanning met je collega's.

Wie zoeken wij?

Ter uitbreiding en versterking van de unit Business Solutions zijn wij op zoek naar een eerstelijns support medewerker.

Als support medewerker ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor ondersteuning op de hele ICT omgeving van de relatie. De continuïteit van de bedrijfsprocessen van onze relaties is daarbij het uitgangspunt.

Het gaat om eerstelijns ondersteuning waarbij je het aanspreekpunt bent voor klanten die vragen hebben op het gebied van ICT. Je bent in staat om eenvoudige incidenten op te lossen en rapportages op te stellen. Het monitoren van ICT infrastructuren van klanten en het bestellen van hard- en software hoort ook bij jouw werkzaamheden. Je hebt ondersteuning van 2e- en 3e lijn engineers.

Wie ben jij?

Om voor deze uitdagende functie in aanmerking te komen, ben je in het bezit van een afgeronde MBO opleiding. Bij voorkeur heb je ervaring en affiniteit met Microsoft producten (evt MCSA certificaten). Door je grote verantwoordelijkheidsgevoel en klantgerichte instelling ben je in staat om storingen en knelpunten snel en adequaat op te lossen. Daarnaast ben je proactief en een teamplayer. Omdat wij bij Accensys met ITIL/PRINCE methodieken werken zou het handig zijn als je hier ook enige kennis van hebt.

Ook kan jij jezelf vinden in de volgende persoonskenmerken:

Het spreekt voor zich dat wij hier een goede beloning tegenover stellen met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenvoorziening, onkostenvergoeding en een bonusregeling.