Accensys-logo.svg

JEX Battle of the Branche Part 1 - SIM Experience

Het is 1 mei 2024 als wij, Marc en Niels, de stoute schoenen aantrekken en ons aanmelden voor “Battle of the Branch”, georganiseerd door JEX. De uitleg op hun website zegt: “A battle like never before, a race experience like no other. In deze unieke race experience ga je de strijd aan met jezelf, andere uitzendbureaus en Richard Verschoor”.

Een eliminatie traject van drie racerondes. Een sim-experience op het hoofdkantoor van JEX, een kartsessie op een outdoor baan in Eindhoven en het rijden in een BMW1 serie van het team van GPElite op het circuit van Meppen (Duitsland). En als kers op de taart een kans op een once in a lifetime experience: zelf rijden in een F4-auto op het Circuit van Valencia en meerijden in een F1-doubleseater met Richard Verschoor.

Nu denk je waarschijnlijk, wat heeft Accensys met uitzendbureaus te maken? Één van de BV’s van Accensys is Accensys Detachering. Welke gebruikt wordt om collega’s voor langere tijd op project- of beheerbasis bij een klant te plaatsen.

 

 

SIM-Experience

Na het ontvangen van de bevestiging van deelname was de volgende stap het inplannen van een sessie. Geheel tactisch hadden wij gekozen om dit in de 2e week van de experience te plannen om rekening te kunnen houden met de tot dan toe gereden rondetijden en de mogelijkheid om thuis alvast wat rondjes te rijden. Duidelijk was namelijk dat er plek was voor 360 bureaus, terwijl alléén de eerste 50 doorgaan.

Woensdag 22 mei was het zover, wij gingen vol goede moed en bravoure richting Rotterdam. Het iconische pand van JEX was zeer imposant en tijdens de rit aan de overkant van de Maas goed zichtbaar. Na een welkomstcomité waar je U tegen zegt (7 collega’s van JEX) werden wij netjes richting de bar begeleid voor een drankje en een hapje. Onderweg naar de bar werd iedereen nog even aan een professionele fotoshoot onderworpen. Na diverse drankjes en toiletbezoekjes (spanning liep op) ging de Experience van start met een rondleiding door het (megagrote) gebouw. Uitleg over diverse afdelingen en het hoe en waarom van de inrichting van het pand. Een afgesloten Karaoke-ruimte, tafelvoetbal, tafeltennis, een kantine met plek voor ruim 200 man waar ook ontbeten kon worden en een net geopende fitnessruimte passeerden de revue. Na de rondleiding was het tijd voor een presentatie. Nick Hillebrand, CEO van JEX, stak van wal met een terugblik op de winnaars van vorig jaar. Diverse redenen om zaken te doen met JEX (wat onze pet als simpele medewerkers vaak ver te boven ging!) Na de presentatie, met de goodiebag in de hand, was het tijd voor het echte werk. 10 geprepareerde B4P (Build 4 Performance) simrigs stonden klaar, 1 toegewezen aan een uitzendbureau.

Als eerst was het mijn beurt. 10 minuten oefenen en daarna 10 minuten kwalificeren. Na veel geploeter, het niet zelf kunnen schakelen en het te laat indrukken van de DRS-knop zorgden voor een ‘alsnog’ redelijke tijd van 1:18.8. Ter referentie, Richard Verschoor reed een 1:16.897. Mijn tijd bracht ons al op de 6e plaats van de tot nu toe 106 bureaus. Diverse JEX-collega’s waren onder de indruk en kwamen regelmatig buurten voor een praatje. Al snel werd het voor hen duidelijk dat wij geen nieuwelingen in de SIM waren. Toen was het de beurt aan Niels, alle DO’s and DON’Ts in zich opgenomen ging hij aan de slag. Heel voorspoedig liep de training niet met een snelste persoonlijke tijd van 1:21.2. Maar een generale repetitie gaat wel vaker fout, terwijl de uiteindelijke uitvoering dan spot on is. Zo ook in dit geval, na een aantal rondjes kwam daar zowaar een 1:18.4 uitrollen. Inmiddels weten wij dat wij met een 6e plek op de lijst van meer dan 200 deelnemers, een prestatie van formaat, wat zorgt voor het kwalificeren naar de volgende ronde.